• Dokumenti
  • Pristup informacijama
  • Pravila privatnosti

gradski stadion

[

scroll

nOGOMETNI teren

Pomoćni teren

Atletska staza

Kuglana

osnovne informacije

Gradski stadion Makarska raspolaže sa tribinama kapaciteta 1.800 sjedećih mjesta te sa podtribinskim prostorom koji na katu sadržajno obuhvaća kancelarije i društvene prostorije Ustanove i sportskih udruga. U prizemlju se nalazi 8 svlačionica sa tuševima i sanitarnim čvorovima, zdravstvena ambulanta sa masažom i fizikalnom terapijom – “Body recovery“, te u suterenu kuglana sa caffe barom Nec.

nogomet

NOGOMETNI TEREN

Nogometni teren sa prirodnom travom dimenzija je 105 m x 66 metara.
Glavni travnati teren opremljen je novom rasvjetom koja je postavljena 2020. godine u sklopu treće faze rekonstrukcije Gradskog sportskog centra Makarska, kada su zamijenjene sve sjedalice na stadionu a u planu je natkrivanje dijela tribina za gledatelje.

pročitaj više

Teren se koristi za seniorske utakmice HRNK Zmaj a idealan je za pripreme nogometnih ekipa, zajedno za pomoćnim nogometnim terenom koji se nalazi u sklopu stadiona. Nogometni teren se koristi i za druge sportove. Dom je to i Ragbi kluba Makarska rivijera koji na njemu odigrava svoje prvenstvene utakmice. Cjenik najma stadiona možete pogledati ovdje.

nogomet

Pomoćni nogometni teren

Pomoćni nogometni teren smješten je između glavnog nogometnog terena i gradske sportske dvorane s bazenom. Podloga pomoćnog nogometnog terena je umjetna trava sa ekološkim granulatom. Dimenzije nogometnog terena su 95 m x 64 m te se na njemu odigravaju službene utakmice mlađih uzrasta HRNK „Zmaj“ Makarska.

pročitaj više

Pomoćni nogometni teren moguće je podijeliti pomičnom zavjesom (visine 5m) na 2 terena dimenzija 64,00m x 47,50m. Na tako stvorenom terenu moguće igrati u sustavu „8+1“ ili koristiti ucrtane „malonogometne“ terene dimenzija 40m x 20 m. Pomoćni nogometni teren opremljen je rasvjetom.  Cjenik možete pronaći ovdje. 

ATLETIKA

ATLETSKA STAZA

Atletika je jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana koja obuhvaća trkačke, bacačke i skakačke discipline. Zbog svoje sveobuhvatnosti naziva je se kraljicom sportova. Atletska staza je integrirana s gradskim stadionom, a sastoji od tipično 8 kružnih eliptičnih staza, od kojih je duljina unutarnje staze 400 metara. Na objema duljim stranama nalazi se ravan dio od 100 m. 

pročitaj više

Uz samu stazu se nalaze i zaletište i doskočište za skok u dalj, skok u vis te bacališta kugle i koplja. Atletski stadion je opremljen i brojnom pomoćnom opremom koja se koristi ovisno o disciplini: preponama za preponske utrke, nosači i letvice za skok u vis…  Atletska staza nositelj je certifikata 2 klase, dodijeljenog od strane IAAF organizacije, te je  potpuno obnovljena 2018. godine. Centar je treninga brojne djece iz AK Sv. Marko, a tu trenira i najbolja juniorka Hrvatske-Klara Andrijašević.

KUGLANJE

KUGLANA

Automatska moderna četverostazna kuglana nalazi se u suterenu podtribinskog prostora glavnog nogometnog terena Gradskog sportskog centra Makarska. Kuglana je potpuno modernizirana i obnovljena 2020. godine. Ona je u prvom redu namijenjena Kuglačkom klubu Biokovo, ali koristiti se i u komercijalne svrhe. Inače, tradicija kuglanja u Makarskoj je duga oko 50 godina. Prije Domovinskog rata u Makarskoj je bilo tridesetak radničkih kuglačkih kubova, a danas predstavlja mjesto zabave mladih. Kuglana se može iznajmiti a cjenik se nalazi ovdje.

Skip to content