• Dokumenti
  • Pristup informacijama
  • Pravila privatnosti

OTVORENI SPORTSKI TERENI

[

scroll

košarkaškI teren

tenis tereni

Mini nogomet

Boćanje

košarka

košarkaški TEREN

Otvoreni košarkaški teren nalazi se u sklopu Gradskog sportskog centra Makarska. Potpuno je obnovljen 2020. godine, sa novom tartan podlogom. Teren se koristi za treninge sportskih udruga i klubova te za sportsku rekreaciju građana po cjeniku. Košarka je jedan od najgledanijih sportova na svijetu, a uz odbojku i lacrosse, jedini je sport koji je izmišljen u Sjevernoj Americi.

tenis

teniski teren

Jeste li znali da je tenis uglavnom bio amaterski sport do 1968.godine s malom skupinom profesionalaca koji su se pojedinačno natjecali te nisu imali pravo sudjelovanja na najvećim svjetskim turnirima. U sklopu GSCM nalaze se zemljani tenis tereni koji su namijenjeni rekreaciji građana. Terenima se koristi Tenis klub Makarska. Tereni se nalaze na otvorenom dijelu sportskog centra Makarska te su osvijetljeni reflektorima. Tereni se iznajmljuju u caffe baru Nec, a cjenik najma tenis terena nalazi se ovdje.

cage ball

mini nogometni teren

U sklopu gradskog sportskog centra nalazi se i mini nogometni teren u kavezu. Podloga je umjetna trava sa ekološkim granulatom, a isti je opremljen reflektorima. Nogomet u kavezu često se kategorizira kao treća vrsta nogometa. Izumio ga je nogometni trener Jörg Berger, a veliku popularnost stekao je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i J. Koreji 2002. godine. Sličan je tradicionalnom malom nogometu ali je zbog igranja u kavezu igra brža i dinamičnija. Cjenik najma nogometnog terena nalazi se ovdje.

balote

boćanje

Boćanje je tradicionalni sredozemni šport, čije porijeklo dolazi iz Italije. Igra je vrlo rasprostranjena po cijeloj Hrvatskoj, a kako su ozljede rijetke, igraju je igrači svih dobnih skupina. Igra se na terenu dužine 10 do 30 metara koji se  naziva zog. Širina je od 2,5 do 4 metra. U sklopu otvorenih sportskih terena nalaze se 3 boćarska terena, dva kojima se služi Boćarski klub Makarska za natjecanje, ali je iste moguće koristiti i za rekreaciju građana po cjeniku.

Tlocrt gscm
Skip to content